Cégeknek

Cégeknek

Fontosnak tartom, hogy egy munkahelyi közösség törődjön a kollégák mentális egészségével. A csapatpszichológus szerepének megértéséhez gondoljunk az üzemorvosra egy munkahelyen.

Míg ő a testi, a csapatpszichológus egy általános lelki gondozói szerepben működik a munkatársak lelki egészségének megtartásáért, fejlesztéséért.

Csapatpszichológia, coaching

Csapatpszichológus… ez a pozíció nem új, bár megtévesztő, hogy sokféleképpen hívják: mood manager, office happyness manager, munkahelyi coach, ám én sokkal kifejezőbb és szakmaibb megnevezésnek érzem a csapatpszichológust, hisz egyéni és csoportterápiáról van szó munkahelyi keretek között.

Tapasztalatom szerint mind az egyéni, mind a csoportos forma kitűnően működik. Mivel a folyamat rendszerességet kíván, nagyszerűen építi a közösséget is, és a csapatpszichológus folyamatos jelenlétének köszönhetően a lelki segítségkérés iránt szkeptikus kollégák is megnyílnak idővel és jelentkeznek. A rendszeresség, és a karnyújtásnyira elérhető lehetőség megtartja és fokozza a kollégákban a kialakult bizalmat.

Van, aki egy-egy krízis kapcsán kér segítséget, mások folyamatosan élnek a lehetőséggel. A home office idején a működés zavartalan, minden folyamat ment tovább online felületen.A megnövekedett sztressz miatt – főleg az izolálódott kollégák esetében – úgy látom, nagyobb szükség van most a karanténok idején ránk pszichológusokra, mint korábban volt.

Tréningek

 

Csapatépítés: Legyen szó személyes vagy online csatornáról, az alkotás- és az irodalomterápia azért is segít hozzá érdemben egymás megismeréséhez, mert minden szöveg, minden téma csak ürügy, csak kezdő lépés afelé, hogy megmutatkozzunk, és hogy másokat is megismerhessünk. A közös pontok megtalálása a cél, azoké a közös pontoké, amik mentén kapcsolódni tudunk. Mindig van ilyen. Több, mint elsőre gondolnánk!

Reziliencia tréning: A krízis szó kínai megjelenítése két jelből áll össze. Az első jelentése: veszély. Ezt mind tudjuk, érezzük, tapasztaljuk. A másik jel viszont az esély. Erre már ritkábban tudunk ráhangolódni, hisz ez elsőre alig látszik, komoly lelki munka megtalálni. Viszont az esély fejlődést is tartogat számunkra! A reziliencia, a lelki rugalmasság egyéni, közösségi és társadalmi szinten is kiemelt, stratégiai erőforrás. Ki ne szeretné jól csinálni?

Krízis intervenció: Egy munkahelyi közösség életében – különösen veszélyes üzemekben, gyárakban – számtalan krízis adódhat. Az idejében – azonnal, de lehetőleg napokon belül – bekövetkező krízis intervenció, mint az elsősegélynyújtás, megelőzhet egy nagyobb bajt. Évekig dolgoztam az OKF erre szakosodott önkéntes csapatában. Ritka, különösen megterhelő, de fontos területe ez az életnek.

fotók az oldalon: @matepeter

Referenciák

Nemzetközi fintech cég

Nemzetközi energetikai cég

Magyar építőipari vállalat

Gyógyszeripar

KKV

SSC telekom

Nemzetközi és magyar bankok

“Hat óra alatt annyi mindent megtudtam a kollégákról, amit egyébként soha vagy csak évek során sikerült volna megszerezni.”

"Közelebb hozott minket egymáshoz ez a tréning. Az is kiderült, hogy mennyi tehetséges kollégám van.”

"Egy alkotásból mennyi minden kiderül! Jó volt rácsodálkozni, mennyire különbözően gondolkodunk és mégis mennyire hasonlóak vagyunk”

SÁRVÁRI GYÖRGYI

Follow

Cím

Budapest XII. kerület

Avar utca